donderdag 23 oktober 2008

Tat Tvam Asi

Er is maar Een Realiteit en Jij bent Dat

Alles gaat goed. Alles is goed. Alles is helemaal in orde. Denk daar altijd aan.Ga er niet over piekeren. Ga het niet analyseren. Sluit dit gegeven gewoon in je hart. Alles is goed, punt uit.

Er zijn drie dingen waar je altijd aan moet denken. Door ze in je op te nemen, door ze je eigen te maken, door een levend bewijs te worden van deze drie punten, zal je Bewustzijn worden, Zuiver Gewaarzijn wat je altijd al was.

Het eerste punt: Wat je lichaam of je mind ook mag overkomen, blijf ervan bewust: het is Jou niet overkomen. Wat er ook met het lichaam of de mind aan de hand mag lijken te zijn, of het nu gaat om kanker, AIDS, tuberculose of de builenpest, of je nu de sterkste man op aarde bent of dat de mind depressief is en gedesillusioneerd of juist gelukkig en zelfverzekerd, het overkomt Jou niet. Jij hebt er absoluut niets mee te maken. Het maakt niet uit wat er allemaal in je leven kan voorvallen.

Misschien ben je materieel gezien de gelukkigste mens op aarde of zit je in de misère en ben je ziek, het heeft allemaal niets met jou te maken. Het gaat om jouw lichaam en jouw mind, niet om Jou. Jij bent Brahman. Jij bent Nirvana. Jij bent de Absolute Realiteit. Wat er allemaal met het lichaam en de mind gebeurt heeft niets met Jou te maken. Dit is punt één.

Het tweede punt waar je altijd aan moet denken is: al je zonden door wat je nagelaten hebt of juist niet nagelaten hebt, de zondige dingen die je op je kerfstok hebt, niets hiervan kan je nog raken als je gaat rusten in het Hier en Nu. Met andere woorden, het Hier en Nu is Omnipresentie. Het Hier en Nu is overal aanwezig, Alwetend, het Hier en Nu is Bewustzijn.
Het is oneindige Ruimte, moeiteloos, volmaakt zuiver Gewaarzijn. Als je blijft rusten in het Hier en Nu, als je je daarmee identificeert, ontneem je het verleden zijn kracht. In het Hier en Nu bestaat geen verleden en ook geen toekomst.

Er is Ik Ben. De ultieme Realiteit, ultieme Eenheid en jij bent Dat!

Als je in het Hier en Nu leeft, zou je kunnen zeggen dat je opnieuw geboren bent. Je wordt de nieuwe man of de nieuwe vrouw. Je bent vrij.

Het derde punt waar je altijd aan moet denken is: Jij hebt absoluut niets op te geven. Niets over te geven. Niets los te laten. Je bent al vrij. Hoe kom je erbij te denken dat je iets dat nooit bestaan heeft, los moet laten? Je denkt dat je je gehechtheden op moet geven. Hoe kan het Zelf nu gehecht zijn? Je denkt dat je al je angsten op moet geven, al je depressies, alle dingen waar jij je mee bezig houdt. Overgeven, aan wie? Die dingen zijn niet van Jou. Ze horen niet bij Je.

Robert Adams

4 opmerkingen:

Aquarel zei

Prachtige tekst waar je stil van wordt. Oneindig is zo dichtbij.

ikke zei

Het is zo dichtbij, dichter kan niet meer. Dichter dan je handen, je voeten, zoals Jezus zei in het Thomasevangelie.

Tom Van der Spiet zei

Mooi! Gewaarzijn omvat alles en IS alles. Zoals de vlucht van de arend , geen spoor blijft achter.

Jan Z. zei

Ofwel, zoals ik altijd zeg;"Het is goed omdat het is zoals het is."